Planet of the Apes
67
Vurdering
x
Maksimum gevinst
96%
RTP

Planet of the Apes

Spillutvikler: NetEnt

Spinn hjulene, høst gevinstene og vinn krigen! Er du en fan av actionfylte spill? Da vil Planet of the Apes…

Planet of the Apes anmeldelse

Spinn hjulene, høst gevinstene og vinn krigen! Er du en fan av actionfylte spill? Da vil Planet of the Apes av Netent garantert falle i smak. Her får du to spill i ett. Begge spillebrettene har 5 hjul, 3 rader og 20 innsatslinjer + en haug med spesialfunksjoner og bonuser!

Om Planet of the Apes

Teknisk informasjon

Spillutvikler: NetEnt
Antall hjul/rader: 10 / 3
Antall innsatslinjer: 40
Min/Maks innsats: 2 kr – 2000 kr
RTP: 96,33%
Plattformer: PC, mobil og nettbrett
Jackpot: Nei
Spesialfunksjoner:

Det er ingen skam å tro at det blir tre Planet of the Apes-spill siden det er tre Planet of the Apes-filmer, men her får du altså to i ett. Det første settet med hjul er basert på den første filmen; altså Rise of the Planet of the Apes. Den andre er basert på toeren, Dawn of the Planet of the Apes. Bare dette skiller spillet fra alt NetEnt har gjort tidligere.

Spillebrettene har separate innsatslinjer, men et par funksjoner vil påvirke begge!  

Spilleautomaten Planet of The Apes er delt opp i to deler

Planet of the Apes – bonus og spesialfunksjoner

Hold deg fast. Listen over spesialfunksjoner er ganske lang! 

Wilds og stacked wilds

Et helt wildhjul på rett sted vil hjelpe deg med å lokke frem storgevinstene, men i Planet of the Apes kan det fort bli dobbelt opp. Et helt wildhjul på Rise-brettet kopieres automatisk til samme hjul på Dawn-brettet.  

Rise bonusfunksjon

Får du symbolet som heter ”RISE BONUS” på det første hjulet blir du belønnet med Rise-bonusen. Denne gir deg en ekstra myntgevinst for hvert ape- og menneskesymbol du har på de første fem hjulene.

Dawn bonusfunksjon

Får du ”DAWN BONUS”-symbolet på det siste hjulet trigger du Dawn-bonusen. Denne forvandler alle ape- og menneskesymboler på de siste fem hjulene om til det samme symbolet.

Duellen

Før hvert eneste spinn fins det en sjanse for å trigge duell-funksjonen. Her velger spillet ut ett symbol fra hvert brett. Wild og scattere kan ikke velges og de utvalgte symbolene er aldri like.

Når dette er gjort vil alle de andre symbolene fjernes fra hjulene og etterlate seg tomme plasser. Du vil deretter motta gratis respinn frem til du ikke klarer å spinne frem et nytt duell-symbol.

  • Når duell-symbolene lander på riktig side, låses de fast og blir til duellen er over.
  • Når duell-symbolene havner på feil side, og plassen på den riktige siden er ledig, vil den føres over og låses fast.
  • Dersom duell-symbolene faller på feil side og tilsvarende plass på riktig side er tatt, vil den ikke føres over.

Med denne funksjonen skal en altså ha muligheten til å fylle begge brettene med like symboler og dermed høste storgevinsten som følger med. Dette krever fetter Anton-flaks, så vi tror heller du burde håpe på en god gevinst fra ett brett. 

Caroline Aranha og knekten valgt som symboler for en duell i spilleautomaten Planet of the Apes

Planet of the Apes free spins

Før vi ser nærmere på free spins-spillene (ja, det fins selvfølgelig to), skal du vite at spillet har to scattere; ett for hvert brett. Så om du får to på den ene siden og to på den andre skjer det pent lite.

Du trenger minst tre på Rise- eller Dawn-siden og den siden de lander på avgjør hvilket free spins-spill du havner i. Trigger du forresten begge free spins-bonusene spiller du deg gjennom én før du blir sendt til det andre.

Rise free spins!

Under denne free spins-runden forsvinner Dawn-brettet helt, slik at du bare har fem hjul og tre rader på skjermen. Her vil alle wildsymbolene du får på skjermen gå til en wild-teller som er plassert til høyre for hjulene. På det siste spinnet vil alle wildsymbolene du har samlet opp i løpet av free spins-rundene legges ut på tilfeldige plasser.

Rise free spins i spilleautomaten Planet of The Apes med fem samlede wilds

Dawn free spins

Tre eller flere scattere på Dawn-brettet trigger også en gratis spilleøkt, men med en annen hovedfunksjon. Du vil nok en gang få prøve deg på bare fem hjul og tre rader siden Rise-brettet forsvinner.

I dette gratisspillet fins det tre nye symboler på brettet og hver gang du får disse på skjermen legges de til tilhørende boost-meter til høyre for hjulene. Hvert meter krever tre symboler og kan fylles flere ganger under gratisøkten.

Boostene du kan få er:

Multiplikator-boost
Få gevinstene ganget med 2x, 3x, 4x og 5x.

Ekstra wild
Hver gang du fyller opp denne vil et nytt menneske-symbol oppføre seg som et ekstra wild. Fyll metret én gang for å gjøre Malcolm til wild, to ganger for å gjøre Dreyfus til wild og tre ganger for å gjøre Ellie til wild.

Ekstra free spins
Hver gang du fyller dette metret får du tre ekstra gratisrunder.

Planet of the Apes gevinster, utbetalinger og jackpot

Siden dette er to spill med bare 20 innsatslinjer hver, opplevde vi flere tørkeperioder hvor det ikke ble noen gevinster på oss. Heldigvis hjalp funksjonene oss med å få opp spillebalansen igjen, men det er ikke sånn at de trigges på annethvert spinn. Planet of the Apes krever altså litt tålmodighet.

Vi syns vi fikk greie beløp i hovedspillet, mens de største ble hentet hjem takket være spillets bonusfunksjoner. Wildhjul-kopiene traff vi ikke noe særlig på, mens duellene stort sett endte ganske bra. 

Mens vi venter

Planet of the Apes er en enorm spilleautomat med enorme spesialfunksjoner som potensielt kan betale ut enorme gevinster. Vår favorittfunksjon var free spins-bonusen på Dawn-brettet fordi man kan få så mange ekstra wilds, toppet med multiplikatorer. Hovedspillet kjentes litt tregt innimellom, men det glemte vi med en gang en bonus dukket opp!

Andre spilleautomater med aper

King Kong (NextGen)
Kong: The 8th Wonder of the World (Playtech)
Legend of the Golden Monkey (Yggdrasil)
Go Bananas (NetEnt)
Gorillas Go Wild (Nyx Interactive)