Holmes and the Stolen Stones
87
Vurdering
x15
Maksimum gevinst
96%
RTP

Holmes and the Stolen Stones

Spillutvikler: Yggdrasil

Sherlock Holmes trenger strengt tatt ingen introduksjon, men vi tar en kort en for det. Han er en fiktiv romanfigur…

Holmes and the Stolen Stones anmeldelse

Sherlock Holmes trenger strengt tatt ingen introduksjon, men vi tar en kort en for det. Han er en fiktiv romanfigur skapt av den skotske forfatteren, Sir Arthur Conan Doyle. Han dukket for første gang opp i ”A Study in Scarlet” (”En studie i rødt) i 1887. Siden den tid er det så mange som har latt seg inspirere av Sherlock Holmes og hans deduksjonsmåte at han nå er i Guinness Rekordbok for å være den mest fremstilte menneskelige karakteren på film og TV. I senere tid har flere spillutviklere også kastet seg på Sherlock-toget; deriblant Yggdrasil Gaming med Holmes and the Stolen Stones.

Fru Narvesen er en stor fan av Sherlock Holmes, og gleder seg spesielt til neste sesong av BBC-serien, Sherlock. Herr Narvesen tror det også kan skyldes at han der Benedict Cumberbatch ikke er så dum å se på, men kan ikke nekte for at serien har snappet opp hans interesse også. Mens de venter på neste episode har de prøvd Yggdrasil Gamings bidrag til Sherlock-verdenen.

Kort om Holmes and the Stolen Stones

Visuelt sett er det veldig bra, men vi forventer oss ikke annet av designerne hos Yggdrasil. De sørger for et skarpt design – uansett tema. Bare se på Cyrus the Virus; det handler om virus, men ser bra ut likevel.

På spilleautomatens 5 hjul, 3 rader og 20 innsatslinjer er det 8 vanlige symboler, 1 scatter, 1 bonussymbol og en haug med edelstenfragmenter. Det mest interessante er kanskje at spilleautomaten har 5 progressive jackpoter!

Holmes and the stolen stones spillevisning
Holmes and the stolen stones free spins
Holmes and the stolen stones bonusspill
Holmes and the stolen stones storgevinst

Holmes and the Stolen Stones – bonusspill

Denne detektiven har ingen wilds å by på, men storgevinstene fins i tre andre funksjoner. En av dem er et bonusspill som aktiveres med 3+ rustne nøkkelhull (bonussymboler).Det er også interessant å vite at 4-5 bonussymboler også gir en gevinst:

3 bonussymboler gir bare tilgang til bonusspillet
4 bonussymboler gir tilgang til bonusspillet og 1000 mynter
5 bonussymboler gir tilgang til bonussymbolet og 10 000 mynter.

Når du låser opp bonusspillet blir du sendt til et varehus hvor du må velge mellom 18 trekasser. Disse kassene skjuler pengegevinster, biter av forskjellige edelstener og en røykbombe. Alle pengegevinstene går til spillebalansen din. Alle stenene du finner overføres til tilhørende plasser i hovedspillet. Røykbomben sender deg tilbake til hovedspillet med bena på nakken!

Holmes and the Stolen Stones – free spins

Det er to måter å skaffe seg free spins på.

– Over hvert hjul er det plass til 5 edelsten-deler. Hver bit fyller én av de fem plassene over hjulet. Når alle er fylt opp belønnes du med 10 free spins. Denne metoden lar deg dessuten starte free spins-runden med 1 edelsten av samme farge.

– Mens tre rustne nøkkelhull åpner dørene til varehuset, vil 3+ gylne nøkkelhull åpne dørene til 10 free spins. Scatteren vil i tillegg gi en pengegevinst om du samler 4 eller 5.

3 gylne nøkkelhull gir 10 free spins
4 gylne nøkkelhull gir 10 free spins + 1000 mynter
5 gylne nøkkelhull gir 10 free spins + 10 000 mynter

Under free spins-bonusen blir det gylne nøkkelhullet fjernet. Det betyr at du ikke kan få flere free spins under bonusøkten.

Holmes and the Stolen Stones – 5 jackpotter

Free spins er ikke bare spennende på grunn av en god multiplikator. Det er også det eneste stedet hvor du kan vinne en av spillets 5 progressive jackpoter. Oppdraget blir å finne alle delene til en edelsten på 10 spinn! det er vanskelig, men du hadde vel ikke regnet med noe annet?

Jackpotene starter på 40, 200, 600, 1 500 og 10 000. Det er bare lommepenger i forhold til milliongevinstene du finner i spill som Mega Fortune, men skal være lettere å vinne. Det er også snakk om lokale jackpoter som aldri vil øke i samme grad som en populær nettverksjackpot!

Holmes and the Stolen Stones på mobilen

Yggdrasil har laget en mobilversjon som gjør at du kan leke detektiv overalt – selv i sofaen når et annet familiemedlem har tatt over PC-en. Spillet fungerer smidig og ser like bra ut på liten skjerm som på stor.

Konklusjon

Tittelen avslører det meste. Spillet legger mye vekt på at du skal finne de verdifulle edelsten-bitene. Det er jakten på disse som kommer få deg til å glemme at det ikke fins et wildsymbol. Vanligvis føler vi savnet når en spillutvikler velger å droppe denne funksjonen, men i Holmes and the Stolen Stones var det faktisk ikke et problem. De er også med på å gjøre free spins-bonusen ekstra spennende. For når du lander en jackpot… ja, da mistenker vi at du blir en Holmes-fan for livet!