William Hill donerer over 2 millioner til Ukraina

Av Andrea
Publisert 18/05/2023

William Hill donerer flere millioner til veldedighet som hjelper ukrainere på flukt

William Hill, en av de store aktørene innen nettcasino og tipping har kunngjort at de vil donere all fortjeneste fra spill på Eurovision til veldedighet som gir humanitær hjelp til ukrainere som er tvunget på flukt og som bor i Storbritannia, samt deres familier som ikke kan forlate landet for å søke sikkerhet. 

  • All fortjeneste donert uten fratrekk
  • Donerer rekordbeløp til humanitær hjelp
  • Hjelper flyktninger på flukt

Hjelp til ukrainere på flukt

Den endelige summen som skal doneres er på hele 2 400 000 millioner kroner. William Hill forsikrer at hele fortjenesten fra Eurovision-markedet vil bli donert til veldedighetsorganisasjonen Support Ukraine, uten noe fratrekk.

“Vi må ikke glemme de katastrofale forholdene som ukrainere fremdeles kjemper med, og behovet for vedvarende støtte både i hjemlandet og for dem som har søkt tilflukt her i Storbritannia,” uttalte en representant fra William Hill.

Ukrainas befolkning har i årevis blitt rammet av konflikter og uro, og denne handlingen fra William Hill sender et sterkt signal om at deres kamp ikke blir glemt eller oversett. Ved å donere hele fortjenesten fra Eurovision til humanitær hjelp, viser spillselskapet en dyp forpliktelse til å støtte ukrainske flyktninger og gi dem en ny sjanse til å bygge opp sine liv på tryggere grunn.

Historisk vinner

Den svenske popstjernen Loreen vant finalen 13. mai med sangen “Tattoo” og ble dermed den første kvinnelige sangeren som vant konkurransen to ganger.

Finlands bidrag, “Cha Cha Cha” av Käärijä, kom på andreplass, mens Noa Kirel fra Israel, Marco Mengoni fra Italia og Alessandra Mele fra Norge fullførte topp fem i finalen.

Arrangementet fant sted i Liverpool, ettersom Ukraina ikke kunne arrangere finalen på grunn av den pågående konflikten med Russland i landet. Det holdes derfor i Storbritannia som kom på andreplass i 2022.

Bidrag til saken

Alle som plasserte et veddemål på Eurovision i helgen har bidratt til saken, uavhengig av om veddemålet deres var en vinner. 

“Det har gått over et år siden millioner av ukrainere fikk livene sine snudd på hodet, og i helgen da Eurovision egentlig skulle vært avholdt i Kyiv, er det en påminnelse om at kampen er konstant til stede – men det gjelder også sarbeidet og motstanden vist av en nasjon med et hjerte av stål, sier William Hill-talsperson Lee Phelps.

Vil bruke midler til medisinsk hjelp

En talsperson fra Support Ukraine la til: “Vi er utrolig takknemlige for all støtten ukrainere har fått fra Storbritannia og det britiske folket, og for deres store tilbud om å være vertskap for Eurovision på vegne av Ukraina.

“Pengene vil bidra til å gi nødvendigheter til de berørte ved eller nær frontlinjen og i frigjorte områder, inkludert medisinsk hjelp som medisiner og sterkt etterlengtede medisinske evakueringskjøretøy”

Siste nyheter