Berg-og-dalbane på børsen for Kindred Group

September 2022 var en virkelig berg-og dalbane for Kindred Group – selskapet som blant annet ligger bak Unibet. Det Stockholm-børsnoterte selskapet gikk på en liten smell på grunn av regulatoriske problemer i Norge.

Retur til Nederland og ny sportsbook-teknologi

Aksjekursen lå på 86,64 SEK per 1. september, og fikk en oppsving takket være retur på det nederlandske markedet i tillegg til utvikling av sin egen sportsbook-teknologi. Det resulterte i at aksjekursen hadde høyeste stengning 16. september på 96,96 SEK.

Henrik Tjärnström, administrerende direktør i Kindred Group, bekreftet at operatøren var på vei til å sikre en markedsandel på 15% i Nederland innen utgangen av 2022. I tillegg vil sportsbook-teknologien lanseres innen utgangen av 2023.

Regulatoriske problemer i Norge førte til nedgang

På grunn av Kindred Groups pågående juridiske kamp om driften i Norge, ble det likevel en korreks på slutten av måneden.

Det norske Lotteritilsynet ga nemlig Kindreds datterselskap Trannel en dagsmulkt på €116 676 for å fortsette å tilby sine tjenester i Norge. De mener at de ikke har lisens til å drive virksomheten i Norge. Kindred Group sa at de var fundamentalt uenig i avgjørelsen, og vil fortsette å anke gjennom domstolene.

Markedet ble skremt av denne store mulkten, og Kindred Groups aksje falt dramatisk etter Lotteritilsynets kunngjøring. Det gjorde at det laveste punktet for måneden var på 83,08 SEK og avsluttet med en aksjekurs på 83,78 SEK per 30. september 2022.

Kilde:

Skribent
Content Writer
Eivind har bred erfaring innen spillbransjen. Han har jobbet for flere ledende spillselskaper og vært en del av bransjen helt siden 2008. På den måten har han fått et godt overblikk over hvordan selskapene opererer fra innsiden. Han har hatt roller som inkluderer kunderelasjoner og markedsføring. Fra 2015 har han utforsket spillselskapene, teknologien og leverandørene fra utsiden. Han har holdt seg oppdatert på innovasjon og nyskapning i en bransje som stadig er i utvikling. Det inkluderer informasjon om spillselskaper, ny spennende teknologi med spill, spillutviklere og brukervennlige betalingsmetoder. Han er hele tiden på jakt etter interessante nyheter i en bransje som aldri står stille.

Dine casinoer vil bli slettet

Er du sikker?