Unibet fjerner sine norske sider

Av Espen
Publisert 14/10/2022

Lotteritilsynet har sørget for at Unibet må fjerne sine norske sider

Unibet har lenge vært en stor spiller innen spilleautomater og sport i Norge. Det kan nå være over med den nye bestemmelsen at de fjerner den norske siden. Hva fører dette til for det norske markedet?

Unibet må fjerne sine norske sider

Tvangsmulkt satt på pause

Dagbøtene på 1,2 millioner kroner som ble pålagt Trannel vil bli satt på pause mens lotteritilsynet behandler klagen Kindred Group gjorde. Det er dog en rekke regler som følger med etter en slik klagehåndtering skjer.

Lottstift.no skriver:

  1. Trannel må fjerne de norske nettspillsidene (for eksempel no.unibet.com og tilsvarende nettspillsider for Mariacasino, Storspiller og Bingo) inkludert muligheten for å velge norsk språk på spillsidene. 
  2. Alle Trannels norskspråklige markedsføringsaktiviteter samt eventuelle andre markedsføringsaktiviteter rettet mot Norge må opphøre. 
  3. Trannel skal ikke tilby pengespill til nye kunder i Norge. 
  4. Trannel skal ikke gi noen form for informasjon til kunder om hvordan de kan omgå det norske betalingsformidlingsforbudet. 

Ikke alt håp er borte for spillerne

Det kan se dystert ut for de som spiller hos Unibet i Norge, men det er ikke helt mørkt enda. Selv om de norske sidene blir fjernet, vil den engelske versjonen av Unibet fortsatt være tilgjengelig for norske brukere. 

Konflikt siden 2019

Denne saken startet helt tilbake i 2019 da lottertilsynet forbød Trannel å operere i Norge og siden den gang har Kindred Group kjempet for retten til å tilby sine tjenester til Nordmenn.Dette kan det dog nå ha blitt satt en stopper for.

Kilde: Lotteritilsynet