Twitch forbyr ulisensierte spillsider

Av Espen
Publisert 11/10/2022

Gamblingrelaterte streams har økt i popularitet, men nå blir det stopp på strømming fra ulisensierte spillsider på den populære strømmetjenesten.

Den nye forbudet omfatter streaming av online spilleautomater, roulette og terningspill blant andre spill fra 18. oktober. Dette gjelder for casinosider som ikke er regulert av autoriserte gamblingmyndigheter.

Twitch har lenge vært en nettside hvor personer kan strømme sine interesser til et likesinnet publikum. I starten med Justin.tv var det spill som sto i spissen, men etter de fikk nytt navn i Twitch etter noen år og igjen ble oppkjøpt av Amazon noen år etter det igjen har fokuset endret seg noe veldig over til såkaldt “Just talking” og “Real Life” strømmer hvor strømmerne viser frem hva de gjør til daglig.

Mange strømmere må endre tankesett

I samme hopp har twitch også blitt en populær tjeneste for personer som ønsker å spille på spilleautomater, og dette har samlet opp en hel haug med seere, spesielt for storspillerne xQc og Trainwreckstv.

Denne populariteten har bragt med seg mye kontroversi på nettsiden og mange har lurt på om dette var en boble som ventet på å sprekke. Den har den nå nesten gjort i det twitch banner mange spillsider da twitch ikke vil forholde seg til spillsider som ikke tilbyr nok beskyttelse i form av lisenser. 

Twitch har også kommet ut med en offisiell melding til de som strømmer og de som ser på hvor de påpeker at de nye reglene settes i gang for å beskytte brukerne av twitch.tv.

Twitch banner spillsider i oktober
Twitch sin offisielle kommentar rundt spillproblemet på twitch.tv

Twitch har lovet å komme med mer informasjon og retningslinjer rundt denne avgjørelsen i fremtiden.

Kilder: CNBC

iGaming Next

Denofgeek