Twitch-drama fortsetter

Av Espen
Publisert 28/10/2022
Twitch banner gambling sider uten lisens

Twitch forbød uregulerte spillsider den 18. oktober og har nå kommet med flere detaljer rundt denne avgjørelsen.

Twitch forbyr streaming av terningspill, roulette, og spilleautomater på nettsider som ikke har lisens i USA eller er en annen jurisdiksjon hvor passende beskyttelsesstandarder gjelder for forbrukere.

Verktøy for ansvarlig spill og lisens påkrevd

Det vil være forbudt og spille på sider som ikke tilbyr nok verktøy for ansvarlig spill slik som grenser for innskudd, tidsgrenser og aldersgrenser. 

Dette forbudet gjelder i første omgang for sidene Stake, Rollbit, Dielbits og Roobet og disse sidene har blitt svartelistet av Twitch da de bryter strømmetjenestens regler og vilkår. Flere sider blir sannsynligvis lagt til i fremtiden ettersom flere brudd blir identifisert.

Det vil også bli forbudt å lenke til disse sidene i twitch chat og streamer profilen.

Amazon kan ha noe med lovendringen

Siden 2014 har Amazon eid twitch etter et oppkjøp som kostet giganten 970 millioner dollar. Amazon kan være drivkraften bak det endrede synet på gambling.

360 millioner dollar i inntekt på gambling streams

Trainwreck bestemte seg for å være ærlig på stream og fortalte at over sine 16 måneder som sponset gambling streamer hadde han blitt betalt 360 millioner dollar. Av disse pengene har han også gitt bort rundt 70 millioner dollar til sine seere.

Kilde: iGaming Next

Dexerto