Pokerens gudfar har gått bort

Av Andrea
Publisert 18/05/2023

En av de største og mest innflytelsesrike pokerspillerne i verden, Doyle Brunson døde i Las Vegas den 14.mai. Pokermiljøet er i sorg.

Doyle Brunson, ansett som “Pokerens Gudfar”, gikk bort i Las Vegas på søndag, 14. mai 2023. Denne ikoniske personen ble 89 år gammel.

  • En av de mest innflytelsesrike pokerspillerne gjennom tidene
  • Vinner av 10 armbånd i WSOP og en World Poker Tour
  • Skrev den revolusjonerende boken “Super/System”

En av de største og mest innflytelsesrike pokerspillerne gjennom tidene, “Texas Dolly”, etterlater seg en arv uten sidestykke i idretts- og spillverdenen.
Gjennom sin legendariske karriere skrev Brunson bøker om poker, ble en helt for millioner og spilte i høyeste innsatser i kontantspill i over 50 år.

“Det er med tungt hjerte vi kunngjør vår fars bortgang, Doyle Brunson”, uttalte en melding som ble delt på vegne av Brunson-familien. “Han var en elsket kristen mann, ektemann, far og bestefar. Vi vil si mer de kommende dagene mens vi hedrer hans arv.”

Brunson var en favoritt blant fansen uansett hvor han gikk, fra stående ovasjoner ved ankomst til World Series of Poker (WSOP) til hans legendariske opptredener i TV-sendte kontantspill som PokerStars Big Game og High Stakes Poker.

En inspirasjon for pokerspillere verden over

Som en av de mest innflytelsesrike personene innen poker, har Brunson gjort en betydelig markering i pokerverden gjennom sin pålitelighet og talent. 

I 1977 skrev han boken “Super/System” som også er kjent som “Pokernes bibel”.
Boken revolusjonerte spillet ved å dele Brunsons strategier med amatørspillere over hele verden.
Brunson har vunnet hele 10 armbånd i World Series of Poker (WSOP) i løpet av en 40 år lang periode. I 2004, da han var 71 år gammel, vant Brunson også World Poker Tour (WPT) og sikret seg en premie på 1,19 millioner dollar, noe som ble hans største premie i karrieren.

Poker Hall of Fame

Brunson ble hedret i Poker Hall of Fame i 1988 etter å ha vært med på å etablere institusjonen tilbake i 1979. Sønnen Todd ble også innlemmet i 2016, noe som gjør Brunson-familien til den eneste far-sønn-duoen i hallen.
I løpet av karrieren har Brunson samlet gevinster på imponerende 6 176 737 dollar, men kanskje det mest imponerende er hans evne til å være konkurransedyktig i de tøffeste turneringene i Las Vegas.


Doyle Brunson etterlater sin kone Louise, sønnen Todd og datteren Pamela.

Siste nyheter