Lotteritilsynet i klinsj med Kindred Group

Av Espen
Publisert 25/11/2022
Kindred Group og Trannel i faresone

Tidligere i år skrev vi om Kindred Group sin kamp om å beholde sin virksomhet i Norge. Det endte med at Kindred Group fjernet all informasjon som rettet seg til det norske folk. 

Lotteritilsynet syntes dog ikke at Kindred Group sine tiltak var bra nok og fortsetter derfor å legge tvangsbøter på bedriften. 

  • Kindred Group tar Lotteritilsynet til retten
  • Lotteritilsynet legger flere tvangsmulkter på Kindred

Mener ikke Kindred Group gjorde nok

Tvangsmulkten på hele 1,2 millioner kroner startet den 22. november og løper frem til Trannel stanser sin operasjon av Unibet, Maria Casino, Storspiller og Bingo i Norge.

Lotteritilsynet har vurdert Trannel sitt ståsted og de endringene de har gjort for å følge Lotteritilsynets regler, men i følge tilsynets meninger har ikke Trannel trukket seg ut av Norge. De mener Trannel fortsatt sikter seg inn på det norske markedet.

Dette har ført til at Lotteritilsynet ikke ser på Trannel sine handlinger som tilstrekkelige for å følge ønsket om stans. Derfor har tvangsmulkten igjen startet, dette for å få Trannel til å forstå alvoret i saken. Dette i følge avdelingsdirektør i Lotteritilsynet Henrik Nordal.

Tvangsmulkten vil løpe intill Trannel stanser alle pengespill siktet mot Norge uten norsk tillatelse i samsvar med Lotteritilsynets vedtak om stans fra 5. April 2019. 

Kindred slår tilbake mot tvangsmulkt

Kindred har sagt seg uenig i Lotteritilsynets avgjørelse og har valgt å gå til retten. Trannel mener de har gjort store nok endringer i hvordan de forholder seg til det norske markedet til å ikke bli ansett å overstige norsk lov. Operatøren tilbyr ikke kundeservice på norsk, og de reklamerer heller ikke på norsk.

I en forklaring sa Trannel: “Selv med disse endringene og Trannel sin klare kommunikasjon til det motsatte har Lotteritilsynet feilaktig sagt at Trannel fortsatt tilbyr sine tjenester til Norge og har derfor valgt å fortsette tvangsmulkten.”

“Trannel sier seg helt og holdent uenig i saken og det er helt lovlig for Nordmenn og bruke internasjonale gambling tjenester som er lisenseirt innenfor EØS/EU hvor operasjonen er trygg. Kindred kommer fortsatt til å passivt godta kunder fra Norge.”

Operatøren har også forklart at de har søkt om å få lisens i Norge og at de aktivt ønsker å hjelpe den norske økonomien. Per dags dato er det kun Norsk tipping og Rikstoto som har lovlig lisens i Norge.

Kilder: Lotteritilsynet

EGR Global