Kindred med positivt Q4 til tross for kursfall

Kindred Group registrerte en inntektsøkning på 24% i fjerde kvartal 2022.

  • Økte inntektene i Q4 2022.
  • Aksjekursen falt grunnet uoppnådde mål for året.
  • Ser på omprioritering og frigjøring av kapital.

Det Stockholm-noterte firmaet, som blant annet står bak spillselskapet Unibet, hadde et utfordrende år. Omsetning ved årsslutt var på 305 millioner pund, sammenlignet med 244,9 millioner pund i fjerde kvartal 2021.

Det hadde likevel ikke en positiv innvirkning på aksjekursen, som falt med 16,3% ned til 97,32 SEK. Fallet kom etter at operatøren ikke nådde målene for hele året.

Kindred har likevel stor tro på en god trend i 2023.

Reguleringer i markeder har mye av skylden for kursen

Den aller største faktoren for at årsmålene ikke ble nådd, er blant annet reguleringer i flere markeder. 

Kindred påpeker at det har vært regulatoriske endringer i land som Nederland, Frankrike, Belgia og Sverige. Noe som har ført til en negativ innvirkning på driften.

De henviser også til striden om å tilby sine tjenester i Norge, som har ført til at Kindred har fjernet sine norske sider. Dette har også påvirket inntektene.

Kindred har planene klare for det nye året

Kindred Group ønsker nå å omprioritere investeringsprosjekter for å frigjøre kapital til andre initiativer.

Firmaet har også fokus på optimalisering av driftskostnadene for å redusere kostnadsveksten og forbedre skalerbarheten.

Kindred kommenterer følgende: «Ledelsen mener ikke at resultatene for fjerde kvartal 2022 er en indikasjon på den sanne inntjeningskraften til virksomheten, og Kindred har derfor besluttet å kommunisere en engangsveiledning for regnskapsåret 2023».

Hele Kindreds Q4-rapport lanseres 8. februar i år.

Kilde: EGR Global

Siste nyheter

Skribent
Content Writer
Eivind har bred erfaring innen spillbransjen. Han har jobbet for flere ledende spillselskaper og vært en del av bransjen helt siden 2008. På den måten har han fått et godt overblikk over hvordan selskapene opererer fra innsiden. Han har hatt roller som inkluderer kunderelasjoner og markedsføring. Fra 2015 har han utforsket spillselskapene, teknologien og leverandørene fra utsiden. Han har holdt seg oppdatert på innovasjon og nyskapning i en bransje som stadig er i utvikling. Det inkluderer informasjon om spillselskaper, ny spennende teknologi med spill, spillutviklere og brukervennlige betalingsmetoder. Han er hele tiden på jakt etter interessante nyheter i en bransje som aldri står stille.

Dine casinoer vil bli slettet

Er du sikker?