Kindred med oppgang i Q4, men aksjekursen falt

Av Eivind
Publisert 17/01/2023

Kindred Group har hatt et tøft hår i 2022, men Q4 viste en positiv oppgang. Likevel falt aksjekursen. Dette kommer av at de ikke oppnådde de forespeilede målene for året.

  • Kindred Group viste oppgang i Q4 på 24%.
  • Aksjekursen hadde likevel en nedgang.
  • Ledelsen ser på muligheter.

Reguleringer i flere markeder blant årsakene

Kindred Group er et notert selskap på Stockholmsbørsen som blant annet står bak spillselskapet Unibet. Inntekter for Q4 viste at Kindred Group hadde oppgang på 24%. Selskapet viste til en omsetning ved siste kvartal på 305 millioner pund. Samme kvartal i fjor viste til sammenligning 244,9 millioner pund i fjerde kvartal 2021.

Det ble likevel en nedgang på børsen med 16,3% – noe som gir en pris per aksje på 97,32 SEK. Dette skyldes at selskapet ikke klarte å nå målene for året.

Kindred peker også på reguleringer i ulike markeder som Nederland, Frankrike, Belgia og Sverige. I tillegg har de hatt en lang strid i Norge. Spillboden har tidligere nevnt at de har fjernet sine norske sider.

Kindred-ledelsen forespeiler løsninger

Basert på resultatene som er presentert, ser Kindred-ledelsen på flere løsninger som skal være med på å følge opp inntektshoppet og samtidig være med på å gjøre Kindred Group til et attraktivt selskap.

De forespeiler å omprioritere investeringsprosjekter for å frigjøre kapital til andre initiativer. Ellers skal de optimalisere driftskostnadene for å redusere kostnadsveksten og forbedre skalerbarheten.

Kindred kommenterer følgende: “Ledelsen mener ikke at resultatene for fjerde kvartal 2022 er en indikasjon på den sanne inntjeningskraften til virksomheten, og Kindred har derfor besluttet å kommunisere en engangsveiledning for regnskapsåret 2023”.

Den fullstendige Q4-rapporten kommer ut 8. februar.

Kilde: EGR Global