Kindred forblir i Norge etter stopp av bøter

Av Espen
Publisert 23/12/2022
Kindred Group forblir i Norge etter stoppet tvangsmulkt

Lotteritilsynet har igjen tatt en U-sving i det de stopper tvangsmulkten Kindred ble bedt om å betale.

Sagaen fortsetter og Lotteritilsynet har sett seg fornøyd med Kindred sine endringer i sin operasjon på det norske markedet og har derfor valgt å trekke tilbake kravet om daglige bøter.

Lotteritilsynet bekreftet i September at daglige bøter på 1,2 millioner kroner skulle betales av Kindred om deres operasjon via Trannel ikke stopper.

Disse bøtene ble så satt på pause i oktober før de ble startet igjen i november.

Hovedhistorien er at Lotteritilsynet føler at Kindred sikter seg inn på det norske markedet og at de tilbyr sine tjenester via flere nettsider.

Kindred Group bryter ingen lover

Kindred Group har dog nå endret alt sitt materiale så det kun er på engelsk så det ikke sikter seg inn på det norske markedet. Dette gjelder for Kindred sine nettsider og deres markedsføringsmateriale.

Bøtene blir derfor droppet siden Kindred, i følge Lotteritilsynet, gjorde store nok endringer i sin markedsoperasjon i Norge.

En talsperson fra Kindred forklarer at Norges Lotteritilsyn har bestemt seg å stoppe daglige bøter siden de forstår at Kindred har endret språket på sin markedsføring på sine nettsider til engelsk. 

De la også til at Norges stat hadde steppet inn og notert at operatørens opphold var helt lovlig. 

Kilder: EGR Intel