Blir det slutt på spillmonopolet i Finland?

Av Eivind
Publisert 07/02/2023

Siste nytt er at Sentumspolitikeren Joonas Könttä ønsker stopp på det nåværende monopolsystemet.

Det er stor diskusjon i Finland om dagens spillmonopol. Ingenting er fastslått enda, men det er virkelig på agendaen i politikken. Könttä mener at et multilisensiert kommersielt spillmarked kan innføres i Finland innen 2026. Og det finske innenriksdepartementet har nå fått på plass et eget utvalg som jobber med å finne mulige løsninger, kun måneder før det holdes valg i Finland.

  • Multilisensiert kommersielt spillmarked kan tre i kraft innen 2026
  • Et utvalg jobber med å finne løsninger
  • Stor politisk debatt om spillmonopolet i Finland

Politisk engasjement om endringer

Den finske politikeren Joonas Könttä og hans parti har lenge ønsket en reform av monopolsystemet. De er veldig positive til en endring, og Könttä sier følgende om temaet:

“Vi støtter å bryte Veikkaus-monopolet. Etter min vurdering kan vi gå over til konsesjonsmodellen i 2026. Naturligvis enda tidligere, dersom det er vilje. Et regulert, avgiftsbelagt, sanksjonert og markedskontrollerende lisenssystem er det smarteste alternativet.

I løpet av min tid i politikken har jeg forsøkt å påvirke den nåværende situasjonen. Finland vil trenge evnen til å forbedre og forutse fremtidige endringer. Det har vært behov for endring av Veikkaus-monopolet i årevis.

Vi kan velge om vi skal handle eller sitte å vente i kulissene. Jeg representerer en proaktiv politikk. Det gagner samfunnet i sin helhet”, argumenterer Sentrum-politikeren.

En endring kan også påvirke Norge

Politikeren Joonas Könttä representerer per dags dato det fjerde mest populære politiske partiet i landet ifølge de siste meningsmålingene. Flere andre politiske partier henger seg også på debatten om endring av det eksisterende lisenssystemet.

Dersom endringer endelig trer i kraft i Finland, kan det oppstå ringvirkninger i andre land også. Norge har en tilnærmet lik situasjon, og debatten om Norsk Tippings monopol pågår fortsatt.

Kilde: EGR Global

Siste nyheter